Back to top

CMID Project: Ngaio Cottage - Part Two

The living room from the Ngaio Cottage project. Photo by Bonny Beattie.

Welcome to part two of the Ngaio cottage transformation project. In the photos that follow you'll find the 'before' images showing the entrance way and the living area. Two walls and a fireplace were removed to open up these areas, which allowed direct access from the front door to the kitchen.

Entrance and living room - before

Living - after

The living area is now open plan, which allows for greater interaction with the dining area and kitchen. All soft furnishings were sourced to complete the look.

Photographs by Bonny Beattie.

Main bedroom  - before

 
Main bedroom - after

While there were no structural changes to the bedroom, there were a number of furnishing additions. This achieved an aesthetic cohesiveness that tied the room with the rest of the cottage.

All 'after' photographs by Bonny Beattie.